Hogedrukreiniger kopen? Dit zijn 4 betrouwbare merken

Net als al het ander tuingereedschap wil je beschikken over een kwalitatief goede hogedrukreiniger. Het is daarom verstandig om van te voren je huiswerk te doen en te weten welke modellen en merken als zeer betrouwbaar worden beschouwd. Wij zullen hieronder de beste merken voor een hogedrukreiniger voor je opsommen. De merken uit dit artikel staan één voor één bekend om de hoge kwaliteit tuingereedschap die ze op de markt brengen. Bij het opstellen van deze lijst namen we verschillende factoren in overweging, waaronder de prijs-kwaliteitsverhouding en vermelden we per merk wat je gemiddeld voor een hogedrukreiniger zult moeten betalen. 

Verschillende soorten hogedrukreinigers

Er zijn twee verschillende soorten hogedrukreinigers, namelijk een elektrische hogedrukreiniger en een benzine hogedrukreiniger. Onder de doorsnee consumenten zie je dat er meestal wordt gekozen voor de eerste variant. Enkele pluspunten van een elektrische hogedrukreiniger zijn dat ze zeer gemakkelijk te gebruiken zijn, minder wegen dan een benzine hogedrukreiniger en over voldoende kracht beschikken om bijna alle klussen rondom het huis te verrichten. De merken hieronder verkopen allemaal een ruime keuze aan hoogwaardige hogedrukreinigers.  

Hogedrukreiniger van Kärcher

Kärcher richt zich op schoonmaakapparaten voor klussen in en rondom het huis, maar ook voor professioneel gebruik hebben ze een groot assortiment reinigingsapparaten. Het merk staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit en mede hierdoor vind je de apparaten van Kärcher bij bijna alle bouwmarkten in de schappen. Het merk richt zich als sinds de jaren 50 op het ontwikkelen van geavanceerde hogedrukreinigers en heeft zich door de jarenlange ervaring opgebouwd tot één van de grootste spelers op de markt.

Ook voor wie op zoek is een naar een betrouwbare hogedrukreiniger is bij Kärcher aan het juiste adres. Kärcher heeft verschillende series uitgebracht en biedt daarnaast  meerdere handige toebehoren en accessoires aan. Zo hebben ze onder andere de Kärcher K2, Kärcher K3 en de Kärcher K4 hogedrukreinigers. Deze modellen zijn geschikt voor de wat lichtere klussen. Hierbij moet je denken aan het schoonmaken van tuingereedschap, een fiets of een terras van maximaal 25 tot 40 vierkante meter. Voor de zwaardere klussen kun je kiezen uit de Kärcher K5 en Kärcher K7. Met zwaardere klussen bedoelen we onder andere het schoonmaken van je auto, gevel of een terras met een oppervlakte van 40 tot 60 vierkante meter.

Wat kost een hogedrukreiniger van Kärcher?

Kärcher heeft verschillende series en ook binnen elke serie verschillen de prijzen nogal. Dit is onder andere afhankelijk van welk model je kiest, maar ook welke toebehoren en accessoires erbij worden geleverd. 

De Kärcher K2 is het goedkoopste model en de prijs voor dit model begint bij ongeveer 70 euro en kan oplopen tot 130 euro.

Kies je voor de Kärcher K3, dan ben je al een stuk duurder uit. Deze variant begint vanaf 140 euro en het duurste model uit deze serie kost 329 euro. Je krijgt hier wel ontzettend veel extra’s meegeleverd. 

De prijs voor de Kärcher K4 hogedrukreinigers variëren tussen de 210 euro en 280 euro.

Kärcher K5 hogedrukreinigers zijn geschikt voor de wat zwaardere klussen en hierdoor is het prijskaartje ook een stuk hoger. Zo is het goedkoopste model uit deze reeks ongeveer 300 euro en kan de prijs oplopen tot 480 euro.

Dan is er nog de Kärcher K7 hogedrukreinigers. Voor de modellen uit deze serie betaal je tussen de 400 euro en 600 euro. Net als de Kärcher K5 hogedrukreinigers zijn de hogedrukreinigers uit deze reeks uiterst geschikt voor zware klussen. Je haalt een echt topproduct in huis. 

Hogedrukreiniger van Nilfisk

De Nilfisk hogedrukreinigers leveren net als alle andere merken uit deze lijst zeer hoogwaardige producten. Het merk staat al meer dan 100 jaar bekend om hun goede kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en goede prijs-kwaliteitsverhouding. Nilfisk levert zowel hogedrukreinigers voor de landbouw en industrie als hogedrukreinigers voor reinigingsklussen rondom het huis. Ze hebben dus een breed scala aan modellen voor verschillende gebruikers, zowel voor af-en-toe gebruik als voor professioneel gebruik. Ook bieden ze een ruime keuze aan handige accessoires en uitbreiding voor hun modellen.

Ze hebben geen verschillende series zoals Kärcher dat wel heeft, maar ze leveren veel verschillende modellen. Zowel op hun eigen website als websites als Bol.com en Coolblue kun je eenvoudig filteren op specificaties die aansluiten bij jouw eisen. Zo kun je onder andere aangeven waarvoor je het gaat gebruiken (fiets, terras, tractor, tuingereedschap etc.), hoe intensief je de hogedrukreiniger gaat gebruiken en hoeveel vermogen de reiniger dient te hebben. 

Wat kost een hogedrukreiniger van Nilfisk?

Er zijn tientallen verschillende modellen op de markt, dus het is lastig om een gemiddelde prijs te geven. Dit is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Wij zullen echter focussen op de gebruiksfrequentie.

Voor wie de hogedrukreiniger van Nilfisk af en toe gaat gebruiken kan een model aanschaffen tussen de 80 euro en 155 euro. Enkele modellen waaruit je kunt kiezen zijn de Nilfisk C 110, Nilfisk C 120, Nilfisk Core 125 en Nilfisk Core 130.

De hogedrukreinigers van Nilfisk die geschikt zijn voor regelmatig gebruik kosten ongeveer tussen de 210 euro en 290 euro.

Ook voor intensief gebruik zit je bij Nilfisk goed. De modellen die geschikt zijn voor intensief gebruik van Nilfisk kosten ongeveer tussen de 330 euro en 540 euro. 

Hogedrukreiniger van Bosch

In bijna al onze lijsten met een overzicht van het beste tuingereedschap kom je het merk Bosch tegen. Niet zo vreemd natuurlijk, want zulke hoogwaardige producten horen daar natuurlijk ook thuis. Ook op het gebied van hogedrukreinigers ben je met een apparaat van dit merk verzekerd van kwaliteit. Naast kwaliteit staan de hogedrukreinigers van Bosch ook bekend om de kracht waarmee je vrijwel elke klus kunt klaren, zijn ze erg gemakkelijk in gebruik en hebben ze meerdere andere voordelen.

De hogedrukreinigers zijn uiterst geschikt voor de doe-het-zelvers. Of je nu je auto wilt wassen, het terras of oprit wilt schoonmaken, de tuinmeubels, fiets of de motor wel weer een keer opgefrist mag worden, met de hogedrukreinigers van Bosch is dat geen enkel probleem. Bosch levert meerdere modellen en welk model je nodig hebt is voornamelijk afhankelijk van het aantal bar. Des te hoger de bar (druk), des te krachtiger de waterstraal.  

Bosch heeft verschillende series uitgebracht, maar de populairste zijn de UniversalAquatak en de EasyAquatak. 

Wat kost een hogedrukreiniger van Bosch?

De prijzen van de hogedrukreinigers van Bosch lopen uiteen van ongeveer 80 euro tot en met 490 euro. Voor veel consumenten is het overbodig om voor één van de duurdere modellen te gaan, want ook de goedkopere modellen kunnen vaak de klus klaren. Net als bij de modellen van Nilfisk zullen wij ons focussen op de gebruiksfrequentie. Dit zegt overigens niet alles, want ben je van plan om de hogedrukreiniger af en toe te gebruiken voor zeer zware klussen, dan is een duurder model waarschijnlijk een vereiste. 

Voor af en toe gebruik en voor lichte tot middelgrote klussen biedt Bosch modellen aan tussen de 80 euro en 160 euro. 

Voor regelmatig gebruik en lichte tot zware klussen betaal je gemiddeld tussen de 130 euro en 450 euro. 

Bij intensief gebruik van de hogedrukreiniger heb je de keuze uit verschillende modellen. Deze hogedrukreinigers kosten tussen de 290 euro en 470 euro.

Op websites als bijvoorbeeld Coolblue en Bol.com kun je ook filteren op verschillende kenmerken. Zo kun je bijvoorbeeld het gewenste aantal bar aangeven en voor wat voor klussen je het gaat gebruiken.

Hogedrukreiniger van Eurom

De Eurom hogedrukreinigers staan bekend als één van de beste hogedrukreinigers als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding. In verhouding met andere merken uit dit artikel zijn ze een stuk voordeliger. Eurom is naar eigen zeggen geschikt voor prijsbewuste, maar kritische consumenten. Hier kunnen wij ons helemaal in vinden. Voor bijna alle klussen zijn de hogedrukreinigers van Eurom geschikt. Wil je bijvoorbeeld je tuinmeubels, terras, fiets, auto of motor reinigen? Dat is met de modellen van Eurom geen enkel probleem. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om te vermelden dat er een breed scala aan toebehoren en accessoires voor de modellen van het merk te vinden zijn. 

Wat kost een hogedrukreiniger van Eurom?

Eurom biedt minder verschillende modellen aan dan de overige drie merken uit deze lijst. Daarom kunnen we gemakkelijk een gemiddelde prijs geven. Het goedkoopste model van het merk is de Eurom Hogedrukreiniger 1200 Force en kost ongeveer 60 euro. Daarna krijg je de Eurom Hogedrukreiniger 1400 Force, welke je voor ongeveer 67 euro kunt aanschaffen. Dan bestaan er nog een handvol andere modellen die oplopen tot ongeveer 340 euro. 

Waar moet je op letten als je een hogedrukreiniger koopt?

Bij het kopen van een hogedrukreiniger zijn er verschillende zaken om op te letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de maximale druk die de reiniger kan leveren, uitgedrukt in bar. Daarnaast is het handig om te weten welke accessoires er bij de reiniger worden geleverd, zoals verschillende spuitmonden en een slang. Ook het gewicht en de afmetingen van de reiniger kunnen van belang zijn, afhankelijk van waarvoor je de reiniger wilt gebruiken.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel hopen we dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van verschillende betrouwbare merken voor hogedrukreinigers. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie, de klus en nog een aantal andere factoren kun jezelf het beste inschatten voor welk model van welk merk je moet gaan. Echter, voor welk apparaat je ook kiest, met een product van bovenstaande merken haal je gegarandeerd een hoogwaardige hogedrukreinigers in huis. Verder hopen we dat we een duidelijk beeld hebben geschetst van wat je ongeveer kwijt zult zijn voor een hogedrukreiniger van een betrouwbaar merk.