Beste Makita bladblazers – Onze top 5

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat de bladeren weer van de bomen beginnen te vallen. Een bladblazer zorgt ervoor dat je tuin er mooi bij blijft liggen. Er zijn verschillende soorten bladblazers. Zo kun je kiezen uit een accu-, benzine of een elektrische bladblazer. Wij hebben een artikel geschreven waar we alle soorten bladblazers uitlichten en vermelden we wat de voor- en nadelen per type zijn. Weet je niet welke soort bladblazer voor jou geschikt is? Dan is het aan te raden om dat artikel eerst te lezen.

In dit artikel willen wij ons echter richten op iets anders. Namelijk onze top 5 beste Makita bladblazers toelichten. Makita is één van de beste en bekendste merken voor bladblazers en daarom vonden wij dat we een artikel moeten schrijven waarin we ons specifiek focussen op bladblazers van dit merk.

Dit moet je weten over een Makita bladblazer

De Makita bladblazers zijn bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding. De modellen van het merk zijn zeker niet de goedkoopste, maar je haalt een product van topkwaliteit in huis. Je hebt de keuze uit verschillende modellen, welke variëren van ongeveer 80 euro tot ruim 900 euro. De goedkoper modellen zijn accu bladblazers en deze worden vaak geleverd zonder accu en andere toebehoren. Ze lijken hierdoor erg voordelig, maar je moet er dus rekening mee houden dat je extra toebehoren en accessoires moet aanschaffen. Overigens zijn er ook Makita bladblazers op accu welke wel worden geleverd met een accu. Let hier dus goed op voordat je een model aanschaft. Daarnaast biedt Makita ook meerdere benzine bladblazers aan. De prijs voor deze modellen beginnen bij ongeveer 250 euro.

Doordat Makita veel verschillende modellen op de markt heeft uitgebracht, is de kans groot dat je een bladblazer van het merk vindt dat aansluit bij jouw wensen. Zowel op de website van Makita als de meeste bouwmarkten en websites als Bol.com en Coolblue kun je de Makita bladblazers aanschaffen.

Welke Makita bladblazer zijn er?

Makita heeft een assortiment dat uit veel verschillende bladblazers bestaat. De modellen hebben allemaal zo hun verschillende eigenschappen, waardoor er voor bijna iedereen wel een geschikte bladblazer tussen zit. De meeste bladblazers zijn zogeheten accu bladblazers, maar ook voor een benzine bladblazer kun je bij het merk terecht. Een accu bladblazer kun je draadloos gebruiken en is geschikt voor de kleinere klussen. De benzine variant daarentegen is geschikt voor het zwaardere werk. Deze vergt wel meer onderhoud, maakt meer geluid en de prijs ligt ook een stuk hoger. Daarnaast kwamen we op de websites van verschillende bouwmarkten slechts één of twee elektrische bladblazers tegen van Makita.

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een Makita bladblazer

Het soort bladblazer

Voordat je een bladblazer van Makita gaat aanschaffen moet je rekening houden met een aantal factoren. Zo moet je bij jezelf nagaan of je wilt gaan voor een elektrische-, benzine- of een accu bladblazer. Makita verkoopt voornamelijk bladblazers op accu, maar ook bestaat het assortiment uit verschillende benzine en elektrische modellen. Voor zwaardere klussen adviseren we je om te kiezen voor een benzine bladblazer en bij kleinere klussen heb je voldoende aan een accu of elektrisch model.

De verschillende functionaliteiten

De Makita bladblazers verschillen nogal in functionaliteiten. Daarom is het verstandig om bij jezelf na te gaan welke functies je van een bladblazer belangrijk vindt en welke voor jou overbodig zijn. Eén van de functies die wij erg handig vinden is een zuigfunctie. Met een apparaat met een zuigfunctie kun je niet alleen de bladeren wegblazen, maar ook opzuigen. Ook zijn er diverse modellen waarmee je het vermogen van de bladblazer kunt aanpassen. Zo voorkom je dat lichte bladeren telkens weg worden geblazen.

De prijs van een Makita bladblazer

Uiteraard speelt ook de prijs van een bladblazer bij veel consumenten een belangrijke rol. Zoals je aan het begin van dit artikel hebt kunnen lezen verschillen de prijzen van de modellen nogal en in veel gevallen heb je bepaalde functionaliteiten niet nodig en kun je prima het gewenste resultaat behalen met een minder duur model. Daarnaast is het verstandig om te kijken waar je het gewenste model het voordeligst kunt aanschaffen. De prijzen tussen de fysieke bouwmarkten en online winkels kunnen soms nogal van elkaar verschillen.

Meegeleverde toebehoren en accessoires

Voor Makita bladblazers heb je de keuze uit veel verschillende extra’s. Denk hierbij aan afvalzakken, hulpstukken, schouderriemen, batterijen en nog veel meer. Let er ook op of er bij de accu bladblazer een accu wordt meegeleverd of dat je deze er los bij moet aanschaffen.

De 5 beste Makita bladblazers

Hieronder vind je de vijf beste Makita bladblazers van dit moment. Per bladblazer lees je onder andere de eigenschappen, de voor- en nadelen, beoordelingen van andere gebruikers en vermelden we de prijs van het model.

#1 Makita DUB362PT2 36V

De Makita DUB362PT2 36V behoort volgens ons tot één van de beste Makita bladblazers die je anno 2022 kunt aanschaffen. Deze krachtige accu bladblazer kun je het gehele jaar door voor uiteenlopende taken gebruiken. Zo gebruik je hem in het voorjaar om gesnoeid afval op te ruimen, in de herfst om bladeren bij elkaar te blazen en in de zomer kun je de machine gebruiken als bezem in je tuin. Zelfs in de winter komt de bladblazer van Makita van pas. Dan kun je namelijk het poedersneeuw op je terrein opzij blazen.

De Makita DUB362PT2 36V is een accu bladblazer en dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heeft het bijvoorbeeld geen onderhoud nodig. Je hoeft enkel de accu voordat je begint op te laden. Daarnaast is het apparaat zeer stil en heb je geen last van geuren die loskomen zoals bij een benzine bladblazer. Doordat het geen geluid maakt, is dit model uiterst geschikt om te gebruiken in een woonwijk.

Meegeleverde batterijen

Bij aanschaf van dit model krijg je ook twee batterijen en een oplader meegeleverd. Deze batterijen maken deel van het batterijen platform van Makita, waardoor je ze ook voor ander tuingereedschap van het merk kunt gebruiken. Het betreffen twee 18 V lithium batterijen, welke je in totaal op 160 machines kunt gebruiken. Verder zorgen deze krachtige batterijen ervoor dat je de machine langdurig kunt gebruiken zonder het te hoeven onderbreken omdat de accu leeg raakt.

Meer voordelen van Makita DUB362PT2 36V

  • Het apparaat heeft zes verschillende snelheden. Hierdoor zul je geen last hebben van bladeren die telkens wegwaaien.
  • De Makita DUB362PT2 36V beschikt over een zeer comfortabele grip voor een optimaal gebruiksgemak. Dit is een pluspunt dat we veel terug zagen komen in reviews van gebruikers.
  • Door de duimknop in te drukken verminder je de vermoeidheid in je hand.
  • Zoals alle accu bladblazers van Makita heb je geen last van lawaai, kun je het moeiteloos bewegen en heb je geen onderhoudskosten.

Eigenschappen van de bladblazer

Het apparaat heeft een blaascapaciteit van 190 km/uur.

De gemiddelde oplaadtijd van de batterijen bedraagt 36 minuten.

De bladblazer weegt ongeveer 3,5 kg.

Bij vol vermogen gaan de batterijen ongeveer 30 minuten mee.

#2 Makita bladblazer – DUB362Z – 2 x 18 V

Ook het model van DUB362Z van Makita is een machine van absolute topkwaliteit. De bladblazers is net als het model hierboven uitgebracht voor (semi-)professionals. Ook bij dit model ontvang je twee zeer krachtige 18V batterijen, welke op 160 machines te gebruiken zijn. Door deze sterke batterijen kun je ook aan de slag gaan in een grotere tuin of op een bedrijfsterrein. Dit is niet altijd het geval met een accu bladblazer en daarom kiezen veel consumenten eerder voor een benzine variant voor zulke klussen. Echter, als je nagaat dat dit model een blaassnelheid heeft van 195 km/uur zit dat wel snor. Dat dit zonder benzine of snoer kan is zeer indrukwekkend.

Een ander pluspunt is de gebruikscomfort van het apparaat. Met een dubbele accu is de DUB362Z geen lichtgewicht, maar onder andere dankzij de softgrip ligt het prettig in de hand. Ook hoef je de knop niet voortdurend in te drukken, maar kun je deze vergrendelen met je duim en kun je de blaaskracht bijstellen met een draaiknop bovenop de machine.

Eigenschappen van de DUB362Z bladblazer

Dankzij de meegeleverde snelladers zijn de accu’s in slechts 45 minuten opgeladen.

Deze bladblazer van Makita heeft een gewicht van 3,5 kg.

#3 Makita DUB362PM2

Op de derde plaats in onze lijst met de beste Makita bladblazers van dit moment vind je een andere accu bladblazer. Dit komt omdat deze modellen van Makita simpelweg het populairst zijn. De bladblazers uit dit artikel hebben één voor één een zeer sterk vermogen, waardoor je voor de meeste klussen geen benzine variant nodig hebt. Een accu bladblazer van Makita heeft zoals we hierboven ook al aangaven vele voordelen. Zo heb je omkijken naar het onderhoud, maakt het geen geluid en heb je geen last van vrijkomende gassen.

Het model DUB362PM2 heeft zes verschillende snelheden waartussen je eenvoudig kunt schakelen via de vario-schakelaar. Zo kun je voor lichte bladeren een lagere snelheid gebruiken en voor zwaarder afval verhoog je de snelheid.

Daarnaast wordt er bij de machine twee sterke batterijen meegeleverd, welke beschermd zijn tegen oververhitting, overbelasting en diepontlading. Deze twee batterijen zorgen er wel voor dat de bladblazer wat zwaarder weegt (3,5 kg), maar hierdoor kun je wel extra lang doorgaan met je werkzaamheden. Ook de comfortabele grip zorgt dat je minder snel last krijgt van vermoeidheid.

Eigenschappen van de DUB362PM2 bladblazer

De batterijen zijn ongeveer binnen 36 minuten opgeladen.

Het beschikt over twee zeer krachtige accu’s.

#4 Makita bladblazer 18V DUB184Z

Bij het opstellen van de lijst met de beste Makita bladblazers kijken we niet alleen welke bladblazers de beste kenmerken hebben, want dan zullen doorgaans enkel de duurdere modellen worden opgenomen. De DUB184Z doet namelijk op veel punten onder aan de andere modellen uit dit artikel. Echter, dit zie je ook terug aan de prijs. Kosten de overige bladblazers allemaal boven de 300 euro, haal je de DUB184Z al in huis voor ongeveer 110 euro. Deze prijs is echter wel zonder accu. Deze moet je er zelf bij aanschaffen. Wat we eigenlijk willen zeggen is dat prijs-kwaliteitsverhouding voor ons erg belangrijk is en hierop scoort dit model erg goed.

Door de zeer scherpe prijs en het feit dat je het voor veel kleine klussen kunt gebruiken, maakt de DUB184 een veel verkocht model van Makita. De bladblazers krijgt niet voor niets van veel gebruikers vijf sterren op de websites van verschillende (online) bouwmarkten.

De DUB184 heeft een verrassend sterke blaaskracht. Zo beschikt het over een blaassnelheid van maximaal 179 km/u en een een blaasvolume tot 780 m³/u.

De Makita bladblazer DUB184Z beschikt niet zoals sommige andere modellen over twee accu’s. Echter, voor wie een grote tuin heeft is het een idee om een extra accu aan te schaffen. Zo kun je aan het werk gaan met de ene accu, terwijl de andere wordt opgeladen.

Eigenschappen van de DUB184Z bladblazer

De bladblazer heeft een nettogewicht van 3,1 kg.

Het geluidsdrukniveau bedraagt 86,6 dB.

De DUB184Z heeft een maximale luchtsnelheid van 176 km/uur.

#5 Makita bladblazer UB0801 – 230V

We zijn aan het einde gekomen van onze lijst met de beste Makita bladblazers. Echter, deze lijst zou volgens ons niet compleet zijn zonder de UB0801 een vermelding te geven. Dit is de eerste en gelijk dus ook de laatste elektrische bladblazer van Makita die thuishoort in dit artikel. Net als de DUB184Z (op nummer 4 in deze lijst) is de UB0801 zeer scherp geprijsd en kun je deze al aanschaffen voor ongeveer 120 euro.

Dit model heeft een zeer hoge blaascapaciteit, waardoor het niet alleen voor kleine tuinen, maar ook voor middelgrote tuinen een zeer geschikt model is. Het apparaat levert maximaal 384 m³/u en heeft een luchtsnelheid van 270 km/uur. Hiermee ben je dus gegarandeerd van een nette uitziende tuin. Het is niet voor niets dat je op het internet tientallen positieve reviews van gebruikers tegenkomt.

De voordelen van een Makita bladblazer op een rij

Nu we je een lijst hebben gegevens met enkele van de beste bladblazers die Makita te bieden heeft, willen we nog even een opsomming maken van de voordelen van het merk. Er zijn namelijk ontzettend veel merken waaruit je kunt kiezen, dus waarom je specifiek voor Makita zou moeten kiezen leggen we je graag uit.

Allereerst staat Makita bekend om hoogwaardig tuingereedschap en hebben ze een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast komen de machines in bijna elke prijsklasse. Zo beschikken ze over bladblazers voor af-en-toe gebruik en simpele klussen rondom het huis. Echter, ook voor (semi-)professionals bieden ze een ruime keuze aan bladblazers. Er is dus voor ieder wat wils. Een ander belangrijk punt is dat het merk bij bijna alle (online)bouwmarkten en websites als Coolblue en Bol.com te bestellen is. Hierdoor kun je voor de aanschaf van een Makita machine goed lezen wat andere gebruikers ervan vinden. Het internet staat namelijk vol met beoordelingen van gebruikers en ook op YouTube kom je tal van video’s van de Makita bladblazers tegen. Kortom, de Makita bladblazers hebben veel voordelen en je haalt gegarandeerd een hoogwaardige machine in huis.

Hoe sterk moet een bladblazer zijn?

Hoe sterk een bladblazer moet zijn, hangt af van de grootte van de tuin en de hoeveelheid bladeren en ander afval dat moet worden opgeruimd. Over het algemeen wordt een vermogen van minstens 1000 watt aanbevolen voor kleine tuinen, terwijl grotere tuinen waarschijnlijk een bladblazer met een vermogen van 2000 watt of meer nodig hebben.

Waar kun je een Makita aanschaffen?

Waar niet kun je je beter afvragen. De Makita bladblazers en ander tuingereedschap van het merk zijn bij bijna alle bouwmarkten te koop en ook online hoef je niet lang te zoeken. Zo kun je de bladblazers aanschaffen via de officiële website van het merk, maar ook bij bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue vind je een groot gedeelte van het assortiment.

 Hoe is jullie lijst met de beste Makita bladblazers tot stand gekomen?

Tijdens ons onderzoek hebben wij ons voornamelijk gericht op de prijs-kwaliteitsverhouding. De duurdere modellen beschikken namelijk over betere kenmerken, zoals blaascapaciteit. Echter, als we ons enkel op de kenmerken zouden richten, zou deze lijst voornamelijk bestaan uit de duurdere modellen van Makita. Dit wouden we voorkomen en daarom vind je ook enkele goedkopere modellen van het merk. Verder hebben wij de reviews van tientallen modellen bekeken en hebben wij onze lijst onder andere op basis van gebruikerservaringen samengesteld. Daarnaast hebben wij ook tientallen YouTube video’s bekeken om tot ons besluit te komen.