De 5 beste hogedrukreinigers van Kärcher 

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede hogedrukreiniger? Dan is een hogedrukreiniger van Kärcher misschien wel iets voor jou. Het merk staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding en levert hogedrukreinigers voor incidenteel en (semi)professioneel gebruik. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een hogedrukreiniger hebt kunnen vinden die geschikt is voor jou. Zo zijn de hogedrukreinigers van Kärcher onder andere geschikt voor het wassen van je auto, het reinigen van een terras of het schoonspuiten van meubels in de tuin. 

Ben je benieuwd naar andere betrouwbare merken als het gaat om hogedrukreinigers? Wij hebben hier een artikel geschreven met vier betrouwbare merken voor aanschaf van een hogedrukreiniger.

Welke hogedrukreinigers zijn er?

Tuingereedschap zijn er in allerlei soorten en maten en dit gaat ook zeker op voor de hogedrukreinigers van Kärcher. Welke hogedrukreiniger geschikt is voor jou hangt onder andere af van de klussen die je ermee wilt gaan doen. Voor sommige klussen heb je bijvoorbeeld een hogere waterdruk nodig dan andere klussen. Hieronder zetten wij in het kort de verschillende soorten onder elkaar.

De benzine hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger op benzine werkt vanzelfsprekend op brandstof en hebben doorgaan een sterkere motor. Hierdoor is het uiterst geschikt voor de zwaardere klussen. Klussen waarmee je een hoge waterdruk nodig hebt. Deze variant gaat lang mee, hoeft niet voorzien te zijn van stroomaansluiting en hierdoor heb je geen beperkte bewegingsvrijheid. Echter, een benzine hogedrukreiniger van Kärcher is wel slechter voor het milieu, maakt meer lawaai, vergt meer onderhoud en kost doorgaans ook meer.

De accu hogedrukreiniger

Voor veel klussen zullen wij een accu hogedrukreiniger aanraden. Je hebt geen last van een snoer, ze maken weinig geluid en kunnen ze het meeste vuil relatief gemakkelijk wegspuiten. Wel zijn ze minder krachtig dan de hogedrukreinigers op benzine.

De elektrische hogedrukreinigers

Een elektrische hogedrukreiniger dient tijdens het gebruik te allen tijde aangesloten te zijn op stroom. Dit is direct het grootste nadeel van deze soort. Je hebt hierdoor minder bewegingsvrijheid dan bijvoorbeeld de accu- en benzine hogedrukreinigers van Kärcher. Wel zijn zijn duurzaam, maken weinig geluid, gemakkelijk in gebruik en hangt er vaak een zacht prijskaartje aan.

Hoeveel kost een hogedrukreiniger van Kärcher?

De prijzen van de hogedrukreinigers van Kärcher liggen ergens tussen de 100 euro en 700 euro. Doordat hogedrukreinigers van Kärcher zowel geschikt zijn voor simpele werkzaamheden als voor professioneel gebruik, is het lastig om hier een duidelijk antwoord op te geven. Hieronder vind je gelukkig meerdere modellen voor verschillende doeleinden en kun je een duidelijk beeld krijgen van wat je ongeveer kwijt zult zijn voor een Kärcher hogedrukreiniger.

#1 Kärcher K3 Power Control Home

Bij het opstellen van de lijst met de beste hogedrukreinigers van Kärcher kijken we niet alleen welk model de beste eigenschappen hebben, want dan zou deze lijst waarschijnlijk opgesteld zijn van duur naar goedkoop. Wij vinden de prijs-kwaliteitsverhouding een stuk belangrijker. En dat de Kärcher K# bovenaan staat betekent niet dat deze voor iedereen de beste keuze is. De K3 Power Control Home van Kärcher is geschikt voor gebruikers die de hogedrukreiniger af en toe gaan gebruiken. Voor klussen zoals het reinigen van je auto, fiets, motor, tuinmeubelen, tuingereedschap en een (relatief) klein terras is dit model uiterst geschikt. 

De K3 Power Control Home heeft een werkdruk van 120 bar en een doorvoercapaciteit van 380 liter per minuut. Hiermee kun je bovenstaande klussen zeer eenvoudig uitvoeren. Daarnaast heeft het een reinigingscapaciteit van 30 vierkante meter per uur en is het geschikt voor een terras van maximaal 40 vierkante meter.

Een groot voordeel van de hogedrukreinigers van Kärcher is dat ze doorgaans met veel extra accessoires worden geleverd. Dit model wordt onder andere geleverd met hogedrukslang van 6 meter, Patio & Deck reinigingsmiddel, adapter voor de tuinslang, hogedrukpistolen en nog veel meer. Dankzij de vele meegeleverd accessoires kun je telkens de geschikte accessoires gebruiken die aansluiten op de klus. Neem bijvoorbeeld de vuilfrees die meegeleverd wordt. Deze kun je gebruiken voor het verwijderen van hardnekkig vuil.

Een ander groot pluspunt van de Kärcher K3 Power Control Home is het formaat. De hogedrukreiniger heeft een relatief klein formaat met een hoogte van 60 centimeter en een breedte van 28,1 centimeter. Hierdoor is het eenvoudig op te bergen. Ook heeft het een gewicht van 7,5 kilogram, wat voor een hogedrukreiniger redelijk licht is.

De nadelen van de Kärcher K3 Power Control Home

Je hebt hierboven dus genoeg redenen kunnen lezen waarom je deze hogedrukreiniger van Kärcher dient aan te schaffen. Helaas zijn er ook enkele kleine nadelen die we willen benoemen. Zo wordt er niet standaard een wasborstel meegeleverd, terwijl deze wel enorm handig kan zijn. Ook krijg je geen tuinslang meegeleverd, maar dit vinden wij een stuk minder erg dan het ontbreken van de wasborstel. Let er ook op dat de tuinslang die je nodig hebt een diameter heeft van 13 millimeter en een minimale lengte heeft van 7,5 meter.

Wat kost de Kärcher K3 Power Control Home?

Je haalt de Kärcher K3 Power Control Home al in huis voor ongeveer 170 euro. Deze is bij verschillende bekende bouwmarkten en webshops te koop. 

#2 Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home

Als je de Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home vergelijkt met het K3 model die we op één hebben geplaatst scoort de K7 eigenlijk op bijna ieder punt beter. Echter, dit zie je ook terug aan de prijs en dit model is voor veel gebruikers een overbodige luxe. De Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home is voor professioneel gebruik en zorgt ervoor dat elke klus op een efficiënte manier wordt geklaard. 

De Kärcher K7 heeft een werkdruk van maar liefst 180 bar, een doorvoercapaciteit van 600 liter per minuut en een reinigingscapaciteit van meer dan 60 vierkante meter per uur. Hierdoor is het onder andere geschikt voor terrassen van minstens 40 vierkante meter groot. 

Deze statistieken spreken voor zich en het komt daarom waarschijnlijk niet als een verrassing als we je vertellen dat je met de K7 van Kärcher één van de krachtigste hogedrukreinigers op de markt in huis haalt. Het is niet voor niets dat het internet vol staat met positieve ervaringen van gebruikers.

Daarnaast krijg je ook meer dan genoeg toebehoren en accessoires meegeleverd. Hierbij moet je denken aan een haspel, hogedrukslang van 10 meter, 3-in-1 steen- en gevelreiniger, telescopische handgreep, hogedrukpistolen, 3-in-1 Multi Jet, adapter, soft bag en nog veel meer.  

De Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home is naast de standaard klussen, zoals het reinigen van je terras, fiets, motorfiets, tuingereedschap etc, ook geschikt voor het reinigen van zwembaden. 

En hoewel het absoluut geen lichtgewicht is, kun je dankzij de wendbare wieltjes de hogedrukreiniger eenvoudig verplaatsen. De hogedrukreiniger weegt namelijk 18 kilogram, dus die wieltjes komen goed van pas.

Wat kost de Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home?

Het is dus wel duidelijk dat de Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home als we kijken naar eigenschappen de beste hogedrukreiniger van Kärcher is. Dit zie je uiteraard terug aan de prijs. De prijs licht ongeveer rond de 500 euro.

#3 Kärcher K5 Premium Smart Control Home

Is het hierboven genoemde K3 model voor simpele werkzaamheden en de K7 voor professioneel gebruik, is de Kärcher K5 Premium Smart Control Home een model dat hier tussenin ligt. Deze hogedrukreiniger van Kärcher beschikt over voldoende vermogen om de meeste klussen zonder probleem te klaar. Het reinigen van de auto, fiets, motorfiets, het terras en tuingereedschap is geen enkel probleem.

Daarnaast beschikt het model over een geïntegreerde Bluetooth, waardoor de hogedrukreiniger aangesloten kan worden op de Kärcher Home & Garden-app. Dit zorgt ervoor dat je nog efficiënter te werk kunt gaan en het optimaal schoonmaakresultaat bereikt. De mobiele app biedt onder andere handige tips en tricks, montage-instructies, onderhouds- en verzorgingsinstructies en het Kärcher-serviceportaal aan.

De Kärcher K5 Premium Smart Control Home heeft een maximale druk van 145 bar, een vermogen van 211 Watt, een wateropbrengst van 500 liter per uur en verschillende handige functies.

Verder ontbreekt het bij de Kärcher K5 ook niet aan extra accessoires. Zo ontvang je onder andere het volgende: 3-in-1 Multi Jet, haspel, telescoopgreep, watergekoelde motor en meer.

Wat kost de Kärcher K5 Premium Smart Control Home?

De prijs van de Kärcher K5 Premium Smart Control Home ligt ongeveer 100 euro lager dan Kärcher K7 Premium Smart Control Plus Home. Zo kun je dit model voor ongeveer 400 euro bij de meeste bouwmarkten en bekende webshops aanschaffen.

#4 Kärcher K4 Premium 

Het einde van onze top 5 beste hogedrukreinigers komt in zicht, maar niet voordat we Kärcher K4 Premium een vermelding geven. Dit model kan elke oppervlakte met de juist druk reinigen. Voor het vinden van de juiste druk kun je gebruik maken van de mobiele app van Kärcher. De zogeheten Kärcher Home & Garden-app beschikt over tal van handige functies. Hierbij kun je onder andere denken aan tips om het optimale reinigingsresultaat te behalen. Verder staat de app ook vol met handige instructies, zoals voor de montage, het onderhouden en de verzorging van het apparaat. 

De K4 Premium van Kärcher heeft een maximale druk van 130 bar, vermogen van 1800 Watt, wateropbrengst van 420 liter per uur, gewicht van ongeveer 17 kilogram en beschikt onder andere over de vuilfrees functie, voor het verwijderen van hardnekkig vuil.

Verder biedt de Kärcher K4 Premium de mogelijkheid om het drukniveau te controleren met de G160 Q Power Control spuitpistool. De bediening hiervan is zeer eenvoudig. Daarnaast heeft het model drie verschillende drukstanden en een reinigingsmiddelstand. Verder is er een display waarmee je de volledige controle hebt over de gemaakte instellingen. Zo krijg je voor elke oppervlakte de optimale instellingen. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die de Kärcher K4 Premium biedt. 

Bij aanschaf van de hogedrukreiniger krijg je tal van accessoires meegeleverd. Hierbij moet je denken aan het volgende: hogedrukpistool, vuilfrees, telescoopgreep, soft bag, adapter en meer.

Wat kost de Kärcher K4 Premium? 

Voor ongeveer 280 euro haal je dit model in huis. Als je het ons vraagt krijg je zeker waard voor je geld. Dit geldt overigens ook voor de andere modellen uit dit artikel.

#5 Kärcher K2 Universal

Ben je op zoek naar een hogedrukreiniger, maar vind je de prijzen van de hogedrukreinigers van Kärcher hierboven aan de hoge kant? Dan is de Kärcher K2 Universal waarschijnlijk iets voor jou. De Kärcher K2 Universal is de goedkoopste hogedrukreiniger van Kärcher. Uiterst geschikt voor men die op zoek is naar een hoogwaardige en goedkope hogedrukreiniger. Het model doet uiteraard op veel punten onder aan de andere modellen uit deze lijst, maar scoort zeer goed op de prijs-kwaliteitsverhouding. Iets dat voor ons één van de belangrijkste factoren is.

De K2 Universal heeft een werkdruk van 110 bar, een doorvoercapaciteit van 360 liter per uur en een reinigingscapaciteit van 20 vierkante meter per uur. Dit maakt het geschikt voor terrassen met een oppervlakte van maximaal 25 vierkante meter. Daarnaast is het ook prima te gebruiken voor onder andere het schoonmaken van fietsen, motorfietsen, auto’s en tuingereedschap. 

Ook aan de meegeleverde accessoires merk je dat je hier met het basismodel te maken hebt. Zo ontvang je bij aanschaf enkel het volgende: vuilfrees, hogedrukslang van 3 meter en een spuitpistool.

Wat wel een groot voordeel van dit model is, is het gewicht. Zo weegt de hogedrukreiniger slechts 4 kilogram, is het 44 centimeter hoog en slechts 28 centimeter breed. Voor wie niet al te veel ruimte heeft en de machine slechts enkele keren per jaar gebruikt is dit erg fijn.

Wat kost de Kärcher K2 Universal?

Kies je voor de Kärcher K2 Universal dan ben je duidelijk op zoek naar een scherp geprijsde hogedrukreiniger. Bij diverse bouwmarkten en webshops als Bol.com en Coolblue schaf je dit model aan voor ongeveer 70 euro. Dat je voor deze prijs niet zoveel accessoires meegeleverd krijgt als andere modellen vinden wij wel begrijpelijk. 

Wat is een goede hogedrukreiniger voor thuis?

Voor thuisgebruik is een hogedrukreiniger met een druk tussen de 100 en 150 bar meestal voldoende. Een compacte hogedrukreiniger met een slanglengte van minimaal 5 meter en een vermogen van ongeveer 1500 watt is vaak geschikt voor de meeste klussen, zoals het schoonmaken van terrassen, tuinmeubelen, fietsen en auto’s. Let er wel op dat de hogedrukreiniger ook over een regelbare waterstraal beschikt.

Waar moet je op letten als je een hogedrukreiniger koopt?

Bij de aankoop van een hogedrukreiniger is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

Het beoogde gebruik: waarvoor wil je de hogedrukreiniger gebruiken? Voor lichte of zwaardere klussen?
De druk: hoe hoger de druk, hoe beter de hogedrukreiniger in staat is om hardnekkig vuil te verwijderen.

Het vermogen: hoe hoger het vermogen, hoe sneller de hogedrukreiniger werkt.

De slanglengte: een langere slang geeft meer bewegingsvrijheid.
De accessoires: denk aan verschillende soorten spuitmonden, een hogedrukpistool, een regelbare waterstraal, etc.

Waar moet je opletten bij het kopen van een hogedrukreiniger van Kärcher?

De aandrijving

De meeste hogedrukreinigers van Kärcher zijn elektrisch aangedreven. Je stopt de stekker in het stopcontact en je kunt direct aan het werk gaan. Hierbij kun je ook gebruik maken van een verlengsnoer. Toch bestaan er ook andere modellen, zoals een hogedrukreiniger op accu of benzine. Het voordeel van een accu hogedrukreiniger is dat je geen omkijken naar het snoer hebt, maar wel moet beschikken over een opgeladen accu. Een benzine hogedrukreiniger heeft daarentegen als grootste voordeel dat het beschikt over veel vermogen. Dit zorgt echter wel voor meer geluid en is slechter voor het milieu.

Meegeleverde accessoires

De meeste hogedrukreinigers van Kärcher uit dit artikel worden geleverd met veel accessoires. Toch verschillen ze wel in wat je er wel en niet bij krijgt. Bij elke vermelding hierboven gaven we aan wat je bij aanschaf meegeleverd krijgt. Het is verstandig om bij jezelf na te gaan wat je absoluut wel nodig hebt en wat niet. 

Het aantal bar

Het aantal bar geeft de werkdruk van een hogedrukreiniger aan. Des te hoger het aantal bar, des te krachtiger de hogedrukreiniger is. Hierbij speelt ook de doorvoercapaciteit een belangrijke rol. Dit geeft aan hoeveel liter water de hogedrukreiniger per uur kan verwerken. Dit hebben wij bij alle hogedrukreinigers van Kärcher hierboven weergeven. 

De lengte van de hogedrukslang

Ook de lengte van de hogedrukslang kan een factor zijn in het bepalen welke hogedrukreiniger je wilt aanschaffen. Met een langere hogedrukslang kun je gemakkelijker hoekjes bereiken. Voor wie een grote tuin heeft is de lengte van de tuinslang en het elektrische snoer ook een punt om op te letten. Vanzelfsprekend moeten deze lang genoeg zijn wanneer je achterin de tuin aan de slag wilt gaan. Tenslotte is het materiaal van de hogedrukslang ook van belang, maar dat zit bij de modellen uit dit artikel wel snor. 

Over Kärcher

Kärcher heeft een ruime keuze aan hogedrukreinigers en de modellen van Kärcher behoren tot één van de populairste op de markt. Maar wie denkt dat het Duitse merk zich enkel daarop focust heeft het mis. Het merk telt ongeveer 12.500 werknemers en is marktleider op het gebied van reinigingstechnologie. Dit betreffen zowel schoonmaakapparaten voor consumenten als voor professioneel gebruik. De producten van Kärcher zijn in meer dan 70 landen te koop en hiermee generen ze een jaarlijkse omzet van circa 2,5 miljard euro. 

Conclusie

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een duidelijk beeld hebt gekregen welke hogedrukreiniger van Kärcher voor jou geschikt is. We hebben hierboven de vijf beste hogedrukreinigers op een rij gezet. Echter, zoals we in het artikel al aangaven betekent niet dat het model dat op de eerste plaats is geëindigd voor iedereen geschikt is. We hebben daarom per model zo duidelijk mogelijk proberen aan te gegeven voor wie dat wel en voor wie dat model niet geschikt is. Wel is zeker dat je bij aanschaf van één van deze modellen een zeer hoogwaardige machine in huis haalt.