Wat kun je gebruiken voor bomen en struiken?

Je bomen en struiken moet je natuurlijk goed onderhouden en daar kun je verschillende machines voor gebruiken. Heb je te dikke takken, ga dan voor bijvoorbeeld een telescopische takkenschaar, of voor het verkorten van te lange planten kun je kiezen voor een elektrische hoogsnoeier. Ben je werkzaam in de landbouw? Dan kun je ook denken aan een hakselaar of een houtklover. Je hebt natuurlijk ook tuingereedschap- en machines zoals vernevelaars, kettingzagen en verschillende soorten bijlen zoals hakbijlen en handbijlen. Kijk op de site voor de beste Kees van der Spek tuinmachines en vraag eventueel advies als je twijfelt wat je precies moet hebben.

Wat voor tuinmachines heb je voor gras en grond?

Voor je gras en grond kun je gebruik maken van maaiers, waarbij je ook weer genoeg keuze hebt: van robotmaaiers tot loopgrasmaaiers en zitmaaiers. Je kunt bijvoorbeeld een bosmaaier kopen en het gebruiken voor verschillende werkzaamheden in de tuin, zoals grasmaaien maar ook het maaien van onkruid, riet en beplantingen. Vooral op plekken waar je geen grote machines voor kunt gebruiken kan een bosmaaier goed van pas komen.  Als je je gazon wilt beluchten, overweeg dan om een verticuteermachine, ook wel gazonbeluchter genoemd, ervoor te gebruiken. Zo houd jij je gras mooi en onderhoud je het met gemak. Doe dit altijd tijdig.

Wil je opruimen en reinigen? Gebruik de volgende machines

Heeft het koude weer flink wat met je tuin gedaan en wil je de boel opruimen en reinigen? Als je in de wintermaanden last hebt van sneeuw kun je een sneeuwblazer gebruiken. Voor het verwijderen van ijs en vuil kun je ook een ijsschraper gebruiken. Heb je een moestuintje? Dan kan een hark niet missen in de gereedschapskist. Je egaliseert hiermee de moestuin bedjes en zorgt ervoor dat het onkruid bijeen wordt geharkt. Je hebt verschillende harken: bladharken, tuin harken, gras harken, verticuteerharken en handharken. Voor het verwijderen van bijvoorbeeld groene alg kun je reinigers gebruiken.

Bescherm jezelf met persoonlijke beschermingsmiddelen

Tijdens het werken in de tuin moet je natuurlijk ook jezelf kunnen beschermen. Je hebt verschillende soorten beschermingsmiddelen, waaronder zaagbroeken, veiligheidsbroeken, heupbroeken tot werklaarzen en werkhandschoenen. Een zaagbroek is gevuld met speciale taaie vezels die voorkomt dat je door je broek heen zaagt en jezelf pijn doet. Werk je met zwaar materiaal? Vergeet dan niet om je veiligheidsschoenen aan te trekken met een harde neus bijvoorbeeld, of een antislip zool. Wanneer je gaat voor een veiligheidsjas ben je verzekerd van een jas die voldoet aan bepaalde eisen wat ervoor zorgt dat jij veilig bent met deze jas aan. Vergeet ook niet je tuinhandschoenen of werkhandschoenen aan te trekken om je handen te beschermen.

Wanneer je machine niet meer goed loopt en andere extra’s

Wil je voorkomen dat je machine opeens niet meer goed loopt? Kees van der Spek biedt verschillende smeermiddelen en brandstof aan wat speciaal bedoeld is voor de machines. Je hebt de keuze uit 2-takt brandstof, 4-takt brandstof, kachel brandstof, diesel, zaagolie, 2-takt olie, spuitbussen en smeermiddelen. Daarnaast heb je ook keuze uit combi cans, zuurstof, acetyleen en gas. Wanneer je twijfelt welke keuze je precies moet maken kun je altijd contact opnemen voor professioneel en vakkundig advies.

Slim tuinieren

Wanneer je gebruik wilt maken van de nieuwste technologie om bijvoorbeeld tijd te besparen of wat werk uit je handen te laten nemen, ga je natuurlijk voor bijvoorbeeld een smart robotmaaier, pomp, irrigation control, power adapter en smart water control.