Tips voor het verbouwen van je appartement met nieuwbouw stucen en renovlies behangen

Je hebt net de sleutels van je nieuwe appartement gekregen, en je kunt niet wachten om er je eigen plekje van te maken. Maar voordat je je nieuwe leven kunt beginnen, moet er eerst worden verbouwd. Het kiezen van de juiste aanpak voor het stucen van nieuwbouw of het inhuren van een renovlies behanger voor de muren zijn slechts een paar van de beslissingen die je zult moeten nemen. In dit artikel nemen we je mee door verschillende aspecten van het verbouwingsproces, inclusief de soorten pleisters die je kunt overwegen voor je muren.

Het belang van goed stucwerk in nieuwbouw

Als je in een nieuwbouwappartement bent getrokken, is de kans groot dat je te maken krijgt met stucwerk. Goed stucwerk is essentieel voor een strakke en egale afwerking van je muren. Het zorgt ervoor dat je woning er verzorgd uitziet en dat de verf of het behang goed hecht. Daarnaast biedt goed stucwerk ook praktische voordelen zoals isolatie en brandwerendheid. Je zou zelfs kunnen zeggen dat stucwerk het canvas is waarop je jouw interieurvisie schildert.

Renovlies behanger

Als je de charme van een bestaand appartement wilt behouden of minder drastische veranderingen in gedachten hebt, is het inhuren van een renovlies behanger een optie die je zeker zou moeten overwegen. Renovliesbehang biedt de uitstraling van een strak gestucte muur maar is over het algemeen goedkoper en sneller aan te brengen dan traditioneel stucwerk. Bovendien is renovliesbehang scheur-overbruggend, wat het een uitstekende keuze maakt voor oudere appartementen met oneffen muren.

Soorten pleisters

Er zijn verschillende soorten pleisters beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn er gipspleisters die snel drogen en kalkpleisters die vochtregulerend werken. Als je een meer rustieke uitstraling wilt, kun je kiezen voor een sierpleister zoals spachtelputz. Het type pleister dat je kiest, hangt af van je esthetische voorkeuren, maar ook van de staat van de muren en je budget.

Budgetteren

De kosten van een verbouwing kunnen snel oplopen, vooral als je niet goed hebt gebudgetteerd. De keuze tussen nieuwbouw stucen en het inhuren van een renovlies behanger kan bijvoorbeeld een grote impact hebben op je uitgaven. Het is daarom belangrijk om van tevoren duidelijk in kaart te brengen wat je wilt en wat je budget is. Vraag meerdere offertes aan en houd rekening met onvoorziene kosten.

Duurzaam verbouwen

Duurzaamheid is een hot topic en dat geldt ook voor het verbouwen van je appartement. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor milieuvriendelijke soorten pleisters of voor renovliesbehang dat voldoet aan duurzaamheidscertificaten. Ook kun je overwegen om energiebesparende maatregelen te treffen zoals het aanbrengen van isolatie of het installeren van zonnepanelen. Niet alleen goed voor de planeet, maar vaak ook voor je portemonnee.