Met deze producten maak jij je tuin klaar voor de lente

We hebben de donkerste dagen van de winter achter ons gelaten en de lente staat eindelijk voor de deur. Bij Tuinonderhouden kunnen we niet wachten op warmer weer. Ben jij ook al zo enthousiast over het moment waarop je de tuinstoelen weer uit de schuur kunt halen? Dan heb je waarschijnlijk net als onze redactie wel zin om je tuin gezellig in te richten. Maar hoe maak je die inrichting helemaal af? In dit artikel hebben we het over twee populaire producten die in een gezellige tuin niet mogen ontbreken: barbecues en vrijstaande houtkachels.

Hoe maak je het buitenleven leuker?

Als het lekker weer is, wil je natuurlijk zoveel mogelijk buiten zijn. Maar veel mensen lopen tegen hetzelfde probleem aan: eenmaal buiten beseffen zij zich dat ze eigenlijk niet zoveel te doen hebben. Hoe maak je het buitenleven leuker?

  • Zoek activiteiten: of het nou tuinieren, muziek luisteren, lezen, zwemmen of iets anders is, maak een lijstje van dingen die je graag doet en pas de inrichting van je tuin daarop aan;
  • Zet muziek op: mensen zijn sociaal en zijn dan ook niet gewend aan lange stiltes. Gebruik daarom je mobiele telefoon of een speaker om naar muziek te luisteren. Op die manier kun je al een grote oorzaak van verveling vermijden;
  • Nodig mensen uit: zet de barbecue aan en nodig vrienden, buren of familie uit om langs te komen. Zo komt de gezelligheid vanzelf naar je toe;
  • Creëer sfeer: dit doe je niet alleen met tuinmeubelen, maar ook met bijvoorbeeld een vuurkorf of houtkachel voor in de tuin. Door zulke warmtebronnen geniet je langer van het buitenleven.

Hoe kom je aan een goede barbecue?

Heb je nog geen barbecue of is je oude barbecue aan vervanging toe? Dat is jammer, want een buitenleven zonder barbecue is bijna ondenkbaar. Om volgend jaar niet weer met ditzelfde probleem te zitten, raden we je aan om een wat groter bedrag te investeren in een nieuwe barbecue van hoogwaardige kwaliteit. Zo’n barbecue gaat namelijk een stuk langer mee en kan daarom jaar na jaar opnieuw worden gebruikt. Doe wel goed onderzoek naar wat voor barbecue je koopt, want er bestaan veel verschillende soorten. Overweeg een houtskoolbarbecue, een houtgestookte barbecue of een pelletbarbecue. Bij een specialist zoals Kachels- en Haardenwinkel vind je een ruime keuze aan hoogwaardige barbecues van verschillende merken.

Maak je tuin compleet met een sfeervolle houtkachel

Als je graag buiten zit, dan is het belangrijk om een fijne sfeer te creëren. En wat is er nu gezelliger dan een haardvuur op een mooie lenteavond? Bij Kachels- en Haardenwinkel ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten houtkachels voor in de tuin. Zo heb je keuze uit haarden in verschillende stijlen en maten, waardoor er voor iedere tuin wel een geschikte kachel is te vinden. Het is natuurlijk ook belangrijk om te denken aan de veiligheid van het gebruik van de haard. Daarom vind je bij Kachels- en Haardenwinkel ook verschillende kachelsaccessoires. Met een haardhoutrek kun je op een veilige manier het haardhout opbergen en met een vonkenscherm voorkom je dat vonken uit de haard in het gras terechtkomen. Zo kun je op een veilige manier genieten van je haardvuur. Waar wacht je nog op? Maak je tuin compleet met de juiste kachel en de beste barbecue van Kachels- en Haardenwinkel!