Dit zijn de voordelen van een overkapping in je tuin

Als je een mooie, ruime tuin hebt, wil je hier natuurlijk graag zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het liefst wil je het hele jaar door lekker buiten kunnen zitten, maar op een gegeven moment wordt dat uiteraard wel heel koud. En als het regent of sneeuwt, ga je daar natuurlijk ook niet middenin zitten. Gelukkig is er een effectieve manier om toch langer van je tuin te kunnen genieten, ook in het najaar en in de winter: een tuinoverkapping. In dit artikel gaan we het hebben over alle voordelen die dit kan bieden!

Wat is een tuinoverkapping?

Tuinoverkappingen zijn er in veel soorten en vormen, maar simpel gezegd is een overkapping een chique afdak waar je jouw tuinmeubelen onder kwijt kunt, zodat je ook bij regen droog buiten kunt zitten. Het levert je dus meer wooncomfort op, maar ook meer luxe en een chique uitstraling voor je tuin. Met een overkapping in de tuin kun je het hele jaar door genieten van je tuin, ook als het weer even niet meezit. Overkappingen zijn er in veel verschillende kleuren en je kunt ze van verschillende materialen laten maken, waardoor de prijs natuurlijk ook erg varieert. Het maakt niet uit in wat voor stijl jij jouw huis hebt ingericht, je kunt een terrasoverkapping hier altijd op aanpassen. 

De voordelen van een overkapping in de tuin

Het plaatsen van een overkapping in je tuin heeft veel voordelen. Ten eerste kun je natuurlijk het hele jaar door droog in je tuin zitten, wat het weer ook doet. In de zomer daarentegen, houdt een overkapping de felle zon tegen, zodat je altijd schaduw in je tuin hebt. Daarnaast geeft een overkapping je meer opbergruimte in de tuin, je kunt bijvoorbeeld je fietsen droog stallen onder de overkapping. Ook kun je jouw tuinmeubels het hele jaar door buiten laten staan, aangezien ze niet aangetast kunnen worden door regen of sneeuw. Dat scheelt je weer heel wat gesjouw aan het einde van de zomer. Het winterklaar maken van je tuin is immers al genoeg werk. In de meeste gevallen hoef je geen vergunning aan te vragen bij de gemeente om een overkapping in je tuin te laten plaatsen. 

Je overkapping helemaal dichtmaken

Wil je in het midden van de winter ook nog van je tuin kunnen genieten? Dat kun je bereiken door jouw terrasoverkapping helemaal dicht te maken, bijvoorbeeld met glazen schuifwanden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je in de winter lekker uitzicht hebt op je tuin, maar ook dat je huis meer waard wordt. Je terrasoverkapping houdt op die manier namelijk warmte vast. Je hoeft alleen maar een kachel te plaatsen en je kunt zelfs bij de laagste temperaturen onder je overkapping zitten!