De 4 beste slangenwagens van 2022

De 4 beste slangenwagens van 2022

Een slangenwagen ziet er misschien wat minder mooi uit dan een tuinslang in een wandbox, maar is zeer praktisch. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat je het zowel voor als achter het huis kunt gebruiken. Hieronder lees je meer over de eigenschappen van een goede slangenwagen, wat je gemiddeld kwijt bent voor een slangenwagen en wat de beste slangenwagens van 2022 zijn.

Eén van de redenen waarom een slangenwagen erg populair is, is dat je het in je achtertuin kunt gebruiken en vervolgens naar de voortuin kunt rijden om bijvoorbeeld je auto een opfrisbeurt te geven. Ook is het uiterst geschikt om mee op pad te nemen en bijvoorbeeld te gebruiken voor je camper of caravan.

Wat zijn de eigenschappen van een goede slangenwagen?

Er zijn veel verschillende slangenwagens waaruit je kunt kiezen en een goede slangenwagen is afhankelijk van verschillende factoren. Ook heb je de keuze uit verschillende maten en uitvoeringen en kun jezelf het beste inschatten welke het beste bij jouw eisen passen. Daarnaast moet je ook letten op hoe het wordt geleverd. Sommige komen bijvoorbeeld als complete set met slangen, connectoren en diverse accessoires. Heb je dit allemaal niet nodig, dan kun je geld besparen om enkel een slangenwagen zonder slang en andere toebehoren te kopen.

Hoeveel kost een goede slangenwagen gemiddeld?

Uiteraard hangt de prijs af van verschillende eigenschappen, maar wanneer we bijvoorbeeld de website van Praxis of Gamma bezoeken, zien we dat meerdere modellen te koop zijn rond 35 euro. Dit zijn de goedkoopste modellen die ze aanbieden en kan oplopen tot boven de 100 euro. Echter, wanneer we door het assortiment bladeren zien we dat je voor een goede slangenwagen van een betrouwbaar merk ongeveer tussen de 45 euro en 60 euro kwijt bent. Dit kan natuurlijk goedkoper of duurder uitvallen, maar dit zien wij als een goed gemiddelde voor de doorsnee consument.

De beste slangenwagens 2022

Wij hebben tientallen slangenwagens met elkaar vergeleken en zijn van mening dat onderstaande vier slangenwagens tot de beste slangenwagens van 2022 behoren. Hierbij hebben wij gekeken naar verschillende factoren, waaronder de prijs-kwaliteitsverhouding en ook hebben wij beoordelingen van andere gebruikers in ons besluit meegenomen.

#1 Gardena slangenwagen Aquaroll 

Wie bekend is met tuingereedschap of op onze website andere artikelen heeft gelezen, weet dat Gardena bekend staat als een zeer betrouwbaar merk op het gebied van gereedschap. Niet vreemd dus dat je een model van dit merk bovenaan onze lijst tegenkomt. De Gardena slangenwagen Aquaroll is er in twee verschillende varianten en varieert in prijs van 45 euro tot 65 euro. Met de Gardena slangenwagen Aquaroll kun je jouw tuinslang eenvoudig vervoeren en opbergen zonder dat er knikken in de slang verschijnen. Ook zorgt de druppelstop ervoor dat er geen water wegloopt na het gebruik.

Zoals we hierboven aangaven is het model in twee verschillende maten leverbaar. De kleinere variant weegt 4 kilogram en de grotere variant weegt 4,5 kilogram. Het grootste verschil zit hem in het feit dat de grotere variant tot 60 meter tuinslang kan opbergen.

Wij hebben ook reviews van gebruikers op internet gelezen. Veel van de reviews bestonden uit vijf sterren beoordelingen met als veel voorkomende pluspunt de prijs-kwaliteitsverhouding. Ook is het model zeer praktisch en voelt het erg stevig aan. Let er wel op dat er geen toebehoren worden meegeleverd. Mocht dit geen vereisten zijn, dan is de Gardena slangenwagen Aquaroll één van de beste slangenwagens die je in 2022 kunt vinden.

#2 Gardena Metalen Slangenwagen

Ook op de tweede plaats in onze lijst met de beste slangenwagens kom je een model van Gardena tegen en net als het bovenstaande model komt de Gardena Metalen Slangenwagen in twee verschillende varianten. Zo heb je de keuze uit de Gardena Metalen Slangenwagen 100 en de Gardena Metalen Slangenwagen 60. Echter, de laatste variant is geschikt voor tuinslangen tot 60 meter, maar is online helaas lastig te verkrijgen. De andere variant is geschikt voor tuinslangen tot 100 meter, maar is in verhouding een stuk prijziger dan andere modellen uit dit artikel. Zo variërt de prijs van 160 euro tot 180 euro, afhankelijk van waar je de slangenwagen aanschaft.

Online kwamen we veel positieve beoordelingen tegen. Zo heeft dit model van Gardena op Coolblue een gemiddelde beoordeling van 8,9 gekregen. Dit was echter wel op basis van zes reviews. Dit zijn er dus niet al te veel, maar ook op andere webshops en YouTube wordt er positief gesproken over de Gardena Metalen Slangenwagen. Veel terugkomende pluspunten die we lazen was de stevigheid van de slangenwagen (gaat zeer lang mee) en het oprollen van de tuinslang gaat zeer gemakkelijk dankzij de slanggeleiding. Ook beschikt deze slangenwagen over een druppelstop, waardoor wegvloeien van water na gebruik wordt voorkomen.

#3 Hozelock Slangenwagen

De Hozelock Slangenwagen is een zeer lichte en betrouwbare slangenwagen die langdurig meegaat. Dit model van Hozelock is geschikt voor tuinslangen tot 50 meter of 60 meter. Bij tuinslangen met een diameter van 15 mm kan de slangenwagen tot 50 meter opbergen en slangen met een diameter van 12,5 mm kunnen tot 60 meter lang zijn. Zoals we aangaven is de slangenwagen erg licht en met een gewicht van slechts 2,7 kilogram is het uiterst geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens het kamperen.

Enkele pluspunten van Hozelock Slangenwagen is het feit dat je de slang moeiteloos kunt oprollen, eenvoudig te verplaatsen is en ook eenvoudig kunt opbergen. Ook is de prijs-kwaliteitsverhouding één van de belangrijkste redenen voor ons om dit model op te nemen in de top 4 beste slangenwagens van dit moment. Zo is deze slangenwagen van Hozelock onder andere bij Bol.com en Haxo aan te schaffen en ligt de prijs rond 37 euro. Dit is stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de Gardena Metalen Slangenwagen (180 euro). Je kunt uiteraard niet dezelfde kwaliteit verwachten, maar voor wie niet al te veel wilt betalen, is de slangenwagen van Hozelock één van de betere keuzes. Dit blijkt onder andere uit de beoordelingen die je op verschillende websites tegenkomt. Op verschillende websites bestaan de reviews voornamelijk uit vijf sterren beoordelingen. Naast bovenstaande pluspunten geven gebruikers ook de eenvoud in gebruik, stabiliteit en prijs als groot voordeel.

#4 VONROC Slangenwagen 

We sluiten onze lijst met de beste slangenwagens van 2022 af met de VONROC Slangenwagen. Dit model kun je bij verschillende betrouwbare webwinkels aanschaffen voor ongeveer 45 euro en voor deze prijs ontvang je er ook een tuinslang van 20 meter bij. Dit is net zoals de slangenwagen van Hozelock een zeer goede prijs. De reden waarom we Hozelock slangenwagen hoger hebben geplaatst, komt door verschillende factoren. Zo waren allereerst de beoordelingen van dat model een stuk beter, maar ook op andere punten scoorde de VONROC slangenwagen iets minder. Dit neemt overigens niet weg dat je met deze tuinslang geen betrouwbaar model in huis haalt. VONROC staat namelijk bekend om haar goede prijs-kwaliteitsverhouding als het gaat om gereedschap en dat is hier ook zeker het geval.

Hierboven gaven we al aan dat deze stevige slangenwagen is voorzien van een tuinslang van 20 meter. Deze tuinslang kun je eenvoudig af- en oprollen. Ook is het model eenvoudig te verplaatsen dankzij de hoge handgreep en de stabiele wielen. Dit kwamen we ook meerdere keren tegen als pluspunten in verschillende reviews. Ook het mooie design komt meermaals terug in de beoordelingen.

Naast de 20 meter lange tuinslang worden er ook andere toebehoren bijgeleverd. Hierbij moet je onder andere denken aan aansluitslang, slangkoppelingen en meer. Voor alle toebehoren kun je het beste de website van onze partners hieronder een bezoekje brengen.

Tips voor het optimale gebruik

  • Om te voorkomen dat de slang niet loskomt van het verbindingshulpstuk dien je niet al te hard aan de tuinslang te trekken.
  • Rol de tuinslang goed op. Hierdoor raakt de tuinslang niet beschadigd. De tuinslangwagens uit bovenstaande lijst hebben allemaal bescherming om dit grotendeels te voorkomen.
  • Duw zoveel mogelijk de slangenwagens in plaats van het te tillen wanneer je deze op een andere plek wilt gebruiken.

Hoe gebruik je een slangenwagen?

Een slangenwagen gebruik je door de tuinslang van de kraan af te halen en aan de haspel van de slangenwagen te bevestigen. Vervolgens rol je de slang op door aan de hendel te draaien, waarbij je ervoor zorgt dat de slang gelijkmatig wordt opgerold en niet verstrikt raakt. Als de slang volledig is opgerold, maak je de andere kant van de slang los van de haspel en berg je deze op. Om de slangenwagen te verplaatsen, houd je de handgreep vast en trek je de wagen naar de gewenste locatie. Als je de slang weer wilt gebruiken, trek je deze voorzichtig van de haspel van de slangenwagen en rol je deze uit naar de gewenste lengte. Tot slot sluit je het uiteinde van de slang aan op de kraan en ben je klaar om te sproeien.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen waar een goede slangenwagen aan moet voldoen. Ook lees je wat de beste slangenwagens van 2022 zijn. Als laats gaven we enkele tips voor het optimale gebruik. We hopen daarom ook dat je dankzij de bovenstaande informatie een geschikte en betrouwbare slangenwagen zult aanschaffen.